Нові технології у війні з ворогом


Від самого ранку на передових позиціях командувач Об’єднаних сил Сергій Наєв. У зв’язку з активізацією бойовиків після виборів, отримує оперативну інформацію. Хоча, віднедавна за ситуацією на фронті і навіть за позиціями окупантів командувач Сергій Наєв може спостерігати в режимі онлайн, не виходячи з кабінету.

На планшеті, в комп’ютері чи в телефоні, від командира роти до начальника генерального штабу у Києві, лінія зіткнення в прямому ефірі наноситься на електронні карти.

Павло Хазан, командир групи автоматизованих систем управління об’єднаних сил, розповідає про нововведення: “Система дозволяє наносити обстановку на карти, ми маємо декілька шарів, які можуть дивитися всі ланки управління: від ВОПу до командувача. Це розробка центру C4ISR, українська розробка, і на сьогоднішній день це одна із найпотужніших систем в світі”.

Зараз такими планшетами оснащені майже всі бригади на передовій. Про створення єдиної платформи заговорили ще 4 роки тому, радилися з американськими фахівцями, розробляли системи захисту. І тепер система вже півроку допомагає армійцям бачити ворога як на долоні.

 

За матеріалами “Факти ICTV”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *