Звіт депутата Дніпропетровської обласної ради

Хазана Павла Вікторовича

за 2018 рік

Член постійної комісії з питань екології та енергозбереження.

Участь у сесіях Дніпропетровської обласної ради – 3/4.

Депутатом П.В. Хазаном за поточний рік було проведено 11 прийомів громадян та отримано 506 звернень від мешканців м. Дніпро та Дніпропетровської області щодо захисту їх прав, надання матеріальної допомоги, роботи органів державної влади, житлово-комунальних та інших питань. Було спрямовано відповідні депутатські звернення та вирішені питання.

В рамках роботи щодо розвитку музичного мистецтва в області депутат Хазан став ініціатором придбання нового концертного роялю для Дніпропетровської філармонії ім. Л.Б. Когана, який забезпечить можливість регулярного проведення концертів високого рівня із залученням провідних піаністів з різних країн світу, що сприятиме зміцненню позитивного іміджу області та країни.

Із фонду субвенції з обласного бюджету бюджетам міст, районів та об’єднаних територіальних громад на виконання доручень виборців депутатами обласної ради 461 особа отримала матеріальну допомогу на лікування (операції та придбання ліків)  на загальну суму 550 000 грн.

Спільно з депутатом обласної ради О.В. Ангурцем продовжено розбудову системи екологічного моніторингу Дніпропетровської області. За 2018 рік встановлено 9 нових стаціонарних постів для автоматичного спостереження за станом навколишнього природного середовища у містах Дніпро, Павлоград, Нікополь, Покров, Жовті Води та Зеленодольськ. Придбано другий мобільний пост, який дозволяє проводити вимірювання фізико-хімічних параметрів в місцях, які ще охоплені стаціонарними станціями, а також два комплекти портативного обладнання для вимірювання параметрів повітря в тому числі у приміщеннях.

За адресою просп. Гагаріна, буд. 173 було встановлено спортивний майданчик.

На сесіях обласної ради П.В. Хазан виступив з наступних питань:

  1. Щодо необхідності підтримки об’єднання селищ Черкаського та Гвардійського в об’єднану територіальну громаду, яка б підтримувала військову інфраструктуру області, а також озвучив відповідне звернення командирів військових частин, що мають пункти постійної дислокації в зазначених селах.
  2. Щодо термінової заборони використання депутатами та службами Дніпропетровської обласної ради, а також структурами Дніпропетровської державної адміністрації електронних адрес, що належать до сервісів країни-агресора.
  3. Виступив із зауваженням на адресу головного редактора газети «Зоря» щодо неприпустимості публікації матеріалів про заходи, які проходять на території країни-агресора.
  4. Щодо розбудови та вдосконалення системи моніторингу навколишнього природного середовища, а також змін до «Дніпропетровської обласної комплексної програми (стратегії) екологічної безпеки та запобігання змінам клімату на 2016 – 2025 роки».