8 сесія Дніпропетровської обласної ради

Сьогодні на сесії Дніпропетровської обласної ради звернувся до депутатів щодо неприпустимості використання в роботі e-mail та інших електронних сервісів окупанта.

Із 135 e-mail адрес у розсилочному списку Дніпропетровської обласної ради, в якому 120 депутатів та 15 працівників апарату Ради, 25 – у ворожому домені *.ru

Це при тому, що існує низка документів, яка прямо або непрямо забороняє це робити:

– ЗУ “Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах”
– Указ Президента України “Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 6 травня 2015 року “Про Стратегію національної безпеки України”
– Постанова КМУ “Про затвердження Порядку використання комп’ютерних програм в органах виконавчої влади”
– Постанова КМУ “Деякі питання використання доменних імен державними органами в українському сегменті Інтернету”.

Також виступив щодо Постанови НКРЕКП від 31.01.2017 № 148 “Про встановлення питомої вартості нестандартного приєднання електроустановок до електричних мереж на 2017 рік”. Наслідками впровадження цією постанови може бути суттєве зменшення інвестицій в відновлювану енергетику України.

За інформацією учасників ринку розміри ставок на дану послугу, які затвердив Регулятор на 2017 рік є вищими в 6-9 разів (в залежності від регіону) ніж вартість аналогічних послуг у 2016 році та були прийняті із грубим зловживанням повноважень та маніпулюванням інформацією.

Як зазначено в листі Державної Регуляторної Служби України прийнята постанова НКРЕКП не відповідає принципам державної регуляторної політики, а саме: принципу ефективності, тобто забезпечення досягнення внаслідок дії регуляторного акта максимально можливих позитивних результатів за рахунок мінімально необхідних витрат ресурсів суб’єктів господарювання, громадян та
держави та принципу збалансованості – в частині недоведеного розробником забезпечення балансу інтересів суб’єктів господарювання, громадян та держави.

Крім того проінформував депутатів про початок роботи над «Обласною стратегією з енергоефективності, енергозбереження та розвитку відновлюваних джерел енергії».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *