Процеси розслідування злочинів та покарання винних – мають стати нарешті публічними!

Минуло 2 роки від того страшного дня, коли у Дніпропетровську під час штурму ОДА постраждали активісти. 26 січня 2014 року мирне народне віче перетворилось на  побоїще.  Людей, які вийшли на протест лупцювали і поливали сльозогінним газом, а далі хапали і кидали в тюрми. Тітушки та правоохоронці діяли дуже злагоджено, а їх “хазяї” дивились на все це з вікон ОДА і давали їм нові і нові вказівки.

Днями заступник прокурора Дніпропетровської області дав прес-конференцію, відповідаючи майже на всі питання журналістів за допомогою заздалегідь підготовлених підказок. А коли траплялись “незручні” питання, які не можна було передбачити, то відповідати було нічого, окрім “деяку роботу проведено…”

 

Павло Хазан – експерт з питань національної безпеки та державного будівництва, брав участь у штурмі ОДА того дня. “Звіт” заступника прокурора області його дуже обурив.

 

“Я, як один з організаторів та учасників переговорної групи, не був жодного разу запрошений для того, щоб дати показання у справі Дніпропетровського Майдану. Величезна кількість фото та відео матеріалів, які знімали десятки журналістів та фотографів побували в European ParliamentCouncil of EuropeEuropean CommissionFriends of the Earth International та багатьох інших міжнародних організаціях. Всі ці матеріали я демонстрував під час своїх виступів та лекцій в десятках країн” – зауважує Павло Хазан.

 

“Це називається розслідування злочину? Це ганьба, повна ганьба і покривання тих, хто давав команди бити демонстрантів, стріляти в них, піддавати тортурам у відділках міліції, знущатися, принижувати, залякувати і переслідувати. Ми бачили їх у вікнах 7 поверху ОДА.  Ми знаємо, хто вони. І знаємо, хто був виконавцем” – зауважує експерт.

 

” Ми вимагали і вимагаємо публічності цього процесу і покарання винних! Сльозогінний газ, який потрапив мені в очі, коштував мені вже дуже дорого. Ніхто не знає, скільки ще треба витратити, і чи зможуть мені відновити зір навіть ізраїльські лікарі” – наголошує Павло Хазан.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *