«Фонд оборони країни» представив пересувну казарму

20150610_140637

«Фонд оборони країни» представив інноваційну розробку для організації системи тилового забезпечення армії. Пересувна казарма, що представляє собою мобільний трансформований модуль, — спільний проект «Фонду оборони країни», компанії New Ark
та “Південного машинобудівного заводу”.
«Цей проект спрямовано на зміну системи дислокації, базування і забезпечення українських військ, – наголосив голова правління «Фонду оборони країни» Павло Хазан. – Ми повинні кардинально міняти відношення до наших солдатів та офіцерів».
При розробці модуля конструктори враховували вимоги приписів штабів армій НАТО, а також актуальні потреби сучасної української армії, в першу чергу, забезпечення більшої мобільності військових підрозділів, покращення умов розміщення бійців і побудову єдиної структури тилового забезпечення армії в цілому.
За словами голови правління «Фонду оборони країни», вартість пілотного проекту – трохи більше 1 млн гривень. Створення мобільної казарми було профінансовано благодійниками «Фонду», але в подальшому мова повинна йти про державне замовлення. «Якби керівництво Міноборони частіше відвідувало армійські намети, в яких зараз перебувають наші бійці, впевнений, що сума в 1 млн гривень не здалася б їм значною, – зазначив Павло Хазан. – Сьогодні ми продемонстрували, що такі масштабні проекти можна реалізовувати в України, силами українських компаній, а масове виробництво, звичайно ж, знизить собівартість модуля».

Мобільні трансформовані модулі можуть виступати базою для цілого ряду об’єктів: штабних приміщень, польових шпиталів, складів озброєння, господарчих приміщень, кімнат для проведення тренінгів тощо. В рамках проекту, окрім казарми, буде зроблено ще два модуля, їх призначення наразі узгоджується з військовими. Після проведення польових випробувань і аналізу необхідних доробок пересувну казарму, як і всі інші розробки «Фонду оборони країни», буде передано для забезпечення потреб оборони держави. Як розповів головний конструктор компанії New Ark Вадим Бєляєв, модуль може функціонувати як цілком автономно в польових умовах, так і бути підключеним до існуючих мереж. Технологія виробництво забезпечує комфортні умови проживання при температурі від – 40 до + 40 ̊С. При транспортуванні модуль представляє собою стандартний 40-футовий контейнер, площина якого при розгортанні збільшується до 65-80 м². Таким чином, для його перевезення можна задіяти будь-яку транспортну інфраструктуру, а для розгортання модулю, навіть в польових умовах, потрібно близько 60 хв.

20150610_150739

DSC_0497DSC_0381DSC_0451

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *