«Фонд оборони країни» долучився до створення експозиції, присв’яченої російській агресії проти України

IMG_3345-700x467

 

Голова правління «Фонду оборони країни», командир окремого підрозділу спецзв’язку  Павло Хазан передав до нової експозиції, присв’яченої подіям Майдану і АТО та російській агресії проти України, що створено в музеї «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні», перший експонат від цієї благодійної організації.

«Користуючись нагодою я хочу передати директору музею доктору Ігорю Щупаку нашу сімейну реліквію — офіцерський ремінь мого діда, з яким він пройшов Другу світову війну і який я надягав під час перших поїздок до зони АТО, — зазначив Павло Хазан. — Ця річ стала свідком двох війн: тієї, що вели наші діди за визволення Батьківщини, і тієї, яку ведемо зараз ми і яка є не просто, як кажуть наші західні друзі, конфліктом на Сході України, а війною за демократію, свободу і цивілізацію в усьому світі. В моєму житті події дніпропетровського Майдану, одним з організаторів якого я був, та події АТО стали єдиним цілим, оскільки після перемоги Революції гідності я, як командир окремого підрозділу спецзв’язку, доволі часто буваю на передовій. Тому особисто для мене відкриття нової експозиції є дуже важливою подією. І, вважаю, що це буде мати великий вплив на усе українське суспільство».

Приймаючи перший експонат від «Фонду оборони країни» директор музею «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» та УІВГ «Ткума» Ігор Щупак, підкреслив: «Створюючи цю експозицію, ми намагалися поглянути на події сучасності, які дали поштовх до формування української політичної нації, в широкому контексті, показати зв’язок часів. І я дуже радий, що в нашій експозиції буде матеріальне свідоцтво такого зв’язку».

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *