Павло Хазан: «Ми повинні забезпечити мир у Дніпропетровську та в усій країні. Наші діди перемогли, ми теж переможемо!»

«Ми повинні забезпечити мир у Дніпропетровську та в усій країні. Наші діди перемогли, ми теж переможемо!» – про це голова правління “Фонду оборони країни” Павло Хазан заявив під час акції до 70-річчя перемоги над нацизмом «Онуки — дідам: ви перемогли – ми переможемо!», яка була організована за ініціативи фонду 9 травня у Дніпропетровську.

11227251_10152890820779211_2036014022_o

«Сьогодні йде війна не лише за територіальну цілісність України, — зазначив голова Фонду Павло Хазан. — Наша боротьба — це боротьба за свободу і права людини у всій Європі. Боротьба демократичних цінностей цивілізованого світу проти залишків тоталітарного режиму. Дніпропетровськ — мирне місто, але ми усі тут дуже гостро відчуваємо подих війни. Як висловився поет Юрій Левітанський, «я не участвую в войне — она участвует во мне». Кожен мешканець нашого міста, навіть той, хто не приймає безпосередньої участі у бойових діях, відчуває цю неоголошену війну, кожен з нас сьогодні робить свій внесок у майбутній мир та перемогу демократії в нашій країні».

Дніпропетровці вшанували пам’ять загиблих у Другій світовій війні та під час війни на Сході України. Колонна ветеранів антитерористичної операції, громадських активістів, волонтерів та усіх небайдужих громадян Дніпропетровщини під гасла «Слава Україні! Героям слава!» та державний гімн пройшла ходою від пам’ятника генералу Пушкіну до монумента Вічної Слави.

IMG_3435

Учасники акції поклали квіти до Вічного вогню. Біля меморіалу відбувся імпровізований мітинг.

IMG_3499 (1)

 

 

 

До городян звернулися член наглядової ради “Фонду оборони країни” Геннадій Корбан і голова правління фонду Павло Хазан, народний депутат Борис Філатов, ветерани АТО та волонтери. Вони зазначили, що сьогодні, під час війни на Сході нашої країни, 9 Травня українці відзначають з особливими почуттями.

«Головна ідея цієї акції — показати зв’язок поколінь: тих, хто воював у Другій світовій, і тих, хто сьогодні приймає участь у бойових діях в Донбасі», – підкреслив Геннадій Корбан.

 

Завершився захід вшануванням пам’яті загиблих героїв сучасної України і покладанням квітів до меморіалу Небесної сотні на Алеї Героїв.

IMG_3713

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *