Павло Хазан: «Ми зробили командний центр ОК «Південь», а тепер створюємо систему закритого зв’язку танкового батальйону»

Командир ОПСЗ (Окремого підрозділу спецзв’язку) Павло Хазан, його заступник Геннадій Машинсон і група офіцерів зробили сучасний командний центр для ОК «Південь». Для цього використали останні військові розробки США, Ізраїлю і країн ЄС.

“Сучасна система управління і передачі інформації з зони АТО дуже ефективна. До неї підключили вже 9 блокпостів і зараз 10-й знаходиться у стадії монтажу. Всі дані надходять до єдиного командного центру ОК “Південь”. Новий командний центр дозволяє ефективно і в реальному часі керувати авіацією, артилерією, отримувати дані з блокпостів і здійснювати передислокацію військ. Можна подивитися, що саме відбувається у секторі В, отримати оперативну інформацію, а також керувати усіма процесами з командного центру. Наразі завершується робота з розробки спеціальних комп’ютерних програм для нього. Наразі перед ОПСЗ стоїть нове завдання: переобладнати систему аналогового зв’язку на закритий цифровий у танковому батальйоні, котрий передали 93-й окремій механізованій бригаді. Будуть поєднані між собою танк (броня) з батальйоном і штабом. Причому це буде криптований зв’язок, котрий не зможуть розшифрувати росіяни через відсутність у них відповідного обладнання”, – підкреслив Павло Хазан.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *