Вісокі технології на “Волонтерекспо” презентували офіцери Окремого підрозділу спецзв’язку

8 квітня на виставці “Волонтерекспо” відбулась конференція, присвячена використанню сучасних технологій у війні ХХІ століття. Військовим потрібні не лише автомати, снайперські гвинтівки, танки, БТРи, артустановки чи інша зброя. Для координації дій їм важливо мати безпечний зашифрований зв’язок. За допомогою відкритого мобільного зв’яку можна лише організовувати котли,  а не перемагати підступного ворога…

У Дніпропетровську над цим замислилися ще торік і знайшли оптимальний спосіб забезпечити військових мобілками, котрі не може прослухати ворог. Немає в нього такого обладнання. Ззовні підключитися до закритої мережі криптованого зв’язку на базі телефонів формату СDMA неможливо.

DSC_0303

Під час конференції, на яку прийшли військові з Міноборони, голова правління “Фонду оборони країни” Павло Хазан розповів про досвід Окремого підрозділу спецзв’язку (ОПСЗ). Його офіцери  добровільно у свої вихідні видправляються у зону АТО налагоджувати криптований мобільний зв’язок у зоні АТО. Востаннє вони їздили цими вихідними в район Карлівки (Донецька область).

Все_Зверобой_скрыты_лица

Там  налаштовували  спецобладнання для танкістів 3-го окремого танкового батальйону “Звіробій”. Танкісти залишилися задоволені таким подарунком, тому що для них закритий зв’язок – це питання життя і смерті. Кошти на спецобладнання та телефони регулярно виділяє “Фонд оборони країни”.

DSC_0250

Презентували на конференції й новий командний центр ОК “Південь”. Заступник командира ОПСЗ Геннадій Машинсон розповів про особливості налагодження системи відеоспостереження на блокпостах. Він поділився технічними нюансами, зокрема пояснив, яким чином відеокамери вночі розрізняють номери автівок, що перетинають кордон Дніпропетровщини і Дніпропетровська. Усі дані потім потрапляють в командний центр і зберігаються у базі даних. Це дозволяє військовим більш ефективно боротися з диверсантами. Тому на Дніпропетровщині поки що не було жодного гучного теракту, як у Харкові чи Одесі, де вони трапляються ледве не щотижня.
DSC_0255

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *