“Фонд оборони країни” звільнив 3-х військовополонених

 

IMG_2305

6 травня завдяки “Фонду оборони країни” трьох військовослужбовців Збройних Сил України було звільнено з полону бойовиків «ДНР». Обмін тривав близько дванадцяти годин і відбувся за схемою один на одного.

Бійці 13-го БТрО «Чернігів – 1» Дмитро Кірічек, Віталій Мишастий та Дмитро Мартиненко потрапили у полон 29 січня під час запеклого бою під Вуглегірськом. Три місяці терористи тримали їх у колишньому приміщенні донецької СБУ.

«Били, примушували розбирати завали донецького аеропорту та витягати тіла наших хлопців…»

«Вмикали гучну музику, щоб не давати спати, і були дуже здивовані тим, що ми можемо спати за таких умов…»

«Найважчою була остання доба полону, доба очікування звільнення. Повірити в те, що все нарешті скінчилося, змогли лише на кордоні Дніпропетровської області…»

Ці уривчасті спогади говорять більше за багатотомні мемуари. Вони ділилися ними з представниками ЗМІ та тими, хто зробив усе можливе і неможливе, щоб вирвати їх із самого пекла, під час короткотривалої зупинки у Дніпропетровську. Відпочинок в офісі “Фонду оборони  країни” — і знову в путь. Але ж це найлегший та найкоротший шлях: шлях додому…

З приводу пошуку зниклих без вісти у зоні  АТО та звільнення заручників звертайтесь до “Фонду оборони країни” за тел.: 093-429-70-35, 099-136-44-95, 098- 652-43-74

Фото: Сергій Дівеєв

IMG_2307IMG_2315

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *