«Фонд оборони країни» відвідали президент Бостонської єврейської общини Баррі Шрейг і голова «Кегіла-проджект» Енн Левін

«Фонд оборони країни» відвідали президент Бостонської єврейської общини Баррі Шрейг і голова «Кегіла-проджект» Енн Левін.

Зустріч була присвячена новому проекту, котрий передбачає створення у Дніпропетровську навчального центру з тактичної медицини за натівськими стандартами. Голова правління «Фонду оборони країни» Павло Хазан розповів про те, що у зоні АТО українські військові не забезпечені аптечками, в котрих було б все необхідне для надання медичної допомоги. А ті солдати, котрі ці аптечки отримують від волонтерів, не знають, як накладати турнікет чи ізраїльський бандаж, тому що в Україні лише один сертифікований тренер з тактичної медицини за стандартами ТССС – це Денис Сурков.

 

Hazan_i_Beri-700x466

– Нам дуже важливо відкрити такий центр, аби тренувати інструкторів і надавати їм сертифікати. А вони вже будуть навчати мобілізованих солдат, котрі відправляються у зону АТО. І наші тренери вже проводять перші тренінги на полігоні у Черкаському. Це дозволить зберегти життя багатьох військових, тому що зараз помирає до 60% поранених, – сказав голова правління «Фонду оборони країни» Павло Хазан.

– Якщо до вас приїде група американських лікарів – тренерів з тактичної медицини з досвідом ТССС, ви готові надати аптечки для тренінгів та обладнання (манекенів)? – запитала голова «Кегіла-проджект» Енн Левін.

– Наш Фонд розпочав нову акцію зі збору коштів на аптечки за стандартами НАТО, котру підтримав відомий кримський кінорежисер та актор Ахтем Сеитаблаєв. Одна аптечка коштує $70, що  дорого за українськими стандартами життя. Проте ми сподіваємося, що поступово зможемо зібрати кошти на достатню кількість аптечок, – відповів Павло Хазан.

Баррі Шрейгу та Енн Левін показали самі аптечки та їх вміст. Продемонстрували для порівняння турнікет та джгут Есмараха радянського зразка, котрий досі використовується в українській армії. Беррі Шрейг поцікавився, чи знають в Україні про ізраїльські бандажі, розроблені для ефективної зупинки кровотечі. Йому показали і ці бандажі.

Kondratenko_Ivan_prezentatsiya-700x466

Відомий волонтер Іван Кондратенко, котрий навчає мобілізованих у Черкаському надавати медичну допомогу за натівськими стандартами, розповів про особливості тренінгів за протоколами ТССС. Він сказав, що більшість солдат, котрі проходять курси у Черкаському, дуже зацікавлені в отриманні цих знань і навіть готові витрачати на навчання свій вільний час, котрого в них зовсім небагато.

Вислухавши усіх, Президент Бостонської єврейської общини Баррі Шрейг запропонував слушну ідею:

– Потрібно займатися фондрейзінгом (збором коштів) серед представників української діаспори в США. Коли Ізраїль боровся за незалежність, була створена організація United Palestine Appeal, котра збирала кошти серед євреїв США для підтримки Ізраїлю. Зараз настав такий історичний момент, коли потрібно залучити до підтримки незалежної України українців США. Найбільша українська діаспора знаходиться в Чикаго, друга за чисельністю – в Клівленді. Ми звернемося до діаспори в Клівленді, щоб допомогти вам налагодити контакти з ними.Karta-Donetska_2-700x466

Баррі Шрейг багато запитував про систему безпеки, котра була створена у Дніпропетровській області для боротьби з проросійськими терористами. Павло Хазан, котрий водночас є командиром Окремого підрозділу спеціального зв’язку (ОПСЗ), розповів про розроблену його добровольчим підрозділом систему відеоспостереження на блокпостах по периметру нашого регіону, котра дозволила ефективно боротися з сепаратистами та з завезенням в область незаконної зброї. Він сказав, що завдяки ефективній роботі керівництва Дніпропетровської облдержадміністрації та СБУ вдалося погасити осередки терористичних угруповань і зберегти стабільність в регіоні.

Баррі Шрейгу волонтер Наталія Хазан подарувала жовто-блакитну кулькову ручку на пам’ять про цю зустріч. Він був дуже розчулений таким презентом. Натомість Енн Левін подарувала учасникам зустрічі футболки з американськими патріотичними написами.

Futbolki-700x466Enn_podarok_futbolki-700x466

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *