Павло Хазан: «Ми оптимізували роботу ретранслятора і під’єднали його до мережі у Дніпропетровську»

Офіцери Окремого підрозділу спецзв’язку (ОПСЗ) регулярно виїжджають в зону АТО. Одне з завдань, яке вони нещодавно виконали в Донецькій області – це встановлення обладнання на вишку, де знаходиться ретранслятор, який обслуговує підрозділи, що знаходяться в зоні бойових дій, безпосередньо на передньому фланзі, біля передку (так військові називають передову лінію фронту). Цим обладнанням потім користуються багато різних підрозділів ЗСУ та Міністерства внутрішніх справ.

– Ми налагоджували там обладнання, ми оптимізували роботу ретранслятора і під’єднали його до мережі у Дніпропетровську. На сьогоднішній день можна використовувати радіозв’язок в мережах Дніпропетровська і зв’язуватися через радіостанції стандарту DMR з підрозділами, що знаходяться у зоні бойових дій, – розповідає командир ОПСЗ та голова правління «Фонду оборони країни» Павло Хазан.

Під час поїздки на Донбас група перетинала багато блокпостів. На деяких з них встановлено відеообладнання, сигнал від якого направляється в ОК «Схід». Це ще один з найважливіших і серйозних проектів «Фонду оборони країни». Зроблено командний центр, туди передаються сигнали, в тому числі й з блокпостів.

– Вони обладнуються системами відеоспостереження, завдяки яким ми можемо не тільки бачити, що відбувається на блокпостах, але зчитувати номери транспортних засобів, які перетинають ці блокпости і взагалі автоматизувати багато процесів, які відбуваються на блокпостах, – продовжує Павло Хазан. – Це перший етап. Ми зараз вирішуємо, яке програмне забезпечення буде встановлено для відстеження блокпостів і відстеження трафіку. Ми плануємо зробити так, щоб всі блокпости в Дніпропетровській області, а потім і в зоні АТО були з таким відеообладнанням.

Усі роботи виконуються завдяки коштам благодійників, котрі перераховують їх на рахунок «Фонду оборони країни». Тільки за 10 місяців існування Фонду було зібрано понад 140 мільйонів гривень. На придбання антен, радіостанцій і ретрансляторів було витрачено майже 23 мільйони гривень.

На фото – заступник командира ОПСЗ Геннадій Машинсон та командир ОПСЗ Павло Хазан.

Pavel_Mashinson_2-700x1049Pavle_Mashinson_pod_vyishkoy-700x467

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *