Павло Хазан: «Знаходячись на передовій важко не помітити, що перемир’я немає»

Голова Фонду Оборони Країни Павло Хазан поділився своїм баченням воєнної та політичної ситуації в Україні з Європейською делегацією, яка відвідала Дніпропетровськ, представників Європейського політикуму цікавила інформація з перших рук.

«Ми 19 квітня були на передовій, в Широкіно, я можу абсолютно відповідально заявити, що перемир’я немає. Я абсолютно не поділяю думку деяких наших можновладців, які заявляють, що перемир’я діє лише на основі того, що зараз стало меньше обстрілів з боку противника і меньше військових гине на фронті. Давайте не будемо обманювати себе, не можна бути трішки вагітним, як тільки міжнародні спостерігачи залишають якусь місцевість, обстріли противником наших позицій починаються з новою силою» – повідомив представникам Європейської делегації Павло Хазан.

На питання представників делегації щодо діяльності Фонду оборони країни Павло Хазан розповів про найбільші проекти Фонду: «Командний центр» оперативного командування «Схід», систему відеоспостереження та передачі даних на блок-постах, систему криптованого мобільного зв’язку, безпілотними та курси з тактичної медицини за протоколом ТССС.

«Раніше ми тісно співпрацювали з державною адміністрацією Дніпропетровської області, але після зміни губернатора ми можемо відмітити дещо іншу картину. На наш погляд відбувається реконструкція старого режиму, особливо це стосується перших призначень новою владою людей, які були і залишаються наближеними до команди, яка панувала за часів колишнього президента», – заявив Павло Хазан.

По закінченню зустрічі Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччина в Донецьку Детлеф Вольтер (наразі дане представництво знаходиться в Дніпропетровську), який супроводжував делегацію, наголосив на великій повазі Європейської спільноти до українських волонтерів і дав високу оцінку діяльності волонтерським організаціям, які допомагають державі забезпечувати оборону України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *