Офіцери ОПСЗ допомагають танкістам позбутися технологій позавчорашнього дня

В районі Карлівки офіцери Окремого підрозділу спецзв’язку займаються переобладнанням радіозв’язку танків з аналогового на цифровий. Вже змінили застаріле совкове обладнання на 9 танках, привезли 12 радіостанцій для ще 12 броньованих машин. Загалом у планах переобладнати 32 бойові машини. Усі радіостанції закуповуються коштом “Фонду оборони країни”.

 

Заступник командира 3-го танкового батальйону “Звіробій” Олександр Васильович дуже вдячний за це усім благодійникам Фонду і офіцерам ОПСЗ:

– З допомогою «Фонду оборони країни» ми маємо змогу чути один одного і в бою, і поза боєм, і комунікувати. Бути при цьому непомітними, і мати постійний зв’язок. На жаль, до даного моменту ті засоби, які ми мали на наших бойових машинах, не дозволяли спілкуватися постійно, чи в той час, коли нам треба було це зробити. Вони були зроблені за технологіями позавчорашнього дня. Сьогодні ми сміливо можемо сказати, що ми комунікуємо  сучасними засобами зв’язку.

Pavel_zam_komandira-700x467

Цей достатньо серйозний проект має стати взірцем для командування ЗСУ, як потрібно оптимізувати радіозв’язок у танковому батальйоні, а також у бригаді, якій приданий цей танковий батальйон.

– Ми переробляємо електронну систему броні, електронну систему танків для того, щоб можна було спілкуватися як в системі закритого криптованоого зв’язку стандарту DMR, так і в відкритому зв’язку на радіостанціях R123 і R173. Зрозуміло, що ця техніка доволі стара. На танках було аналогове радянське обладнання. Зараз треба закрити радіозв’язок, щоб ворог не зміг промоніторити, не зміг відстежити те, що відбувається в радіоефірі в Україні, тому ми переробляємо електронну частину танків, щоб зробити безпечним радіозв’язок. Зробити таким чином, щоб танки, броня могли зв’язуватися з піхотою і виходити на ретранслятор, щоб зв’язуватися з тими підрозділами, з якими взаємодіє цей танковий батальйон, – пояснює командир ОПСЗ Павло Хазан.

Tank1-700x467

 

На згадку про себе танкісти “Звіробоя” подарували зв’язківцям кружки з символікою свого батальйону. А ще офіцери ОПСЗ та заступник командира сфотографувалися з прапором 3-го танкового батальйону.

Kruzhki-700x467

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *