Мітинг єдності “Дніпро за Україну”: буря емоцій під крижаним дощем

Дніпропетровську на площі Героїв Майдану на мітинг-концерт “Дніпро за Україну” зібралися  тисячі людей. Багатогодинному мітингу не завадив навіть крижаний дощ і сильний вітер. Приїхали гості з Кривого Рогу, Одеси, Запоріжжя і Харкова, були прямі включення з Києва та Одеси. Справжні патріоти висловили свою щиру підтримку команді Ігоря Коломойського, яка змогла зберегти мир у нашому регіоні всупереч планам проросійських сепаратистів. Фактично у них було два фронта – зовнішній агресор і внутрішній –  на чолі з людьми Вілкула і комуністами.

гимн_Филатов

– Ми прийшли торік, коли на головній площі Дніпропетровська топтали українські прапори, коли на мерії були готови підняти російський триколор, але ми не допустили цього, – заявив народний депутат Україні Борис Філатов. – Колабораціоністам ми придбали квитки в один бік… Для багатьох наша команда була незручною, і прийшов час нам піти. Ми хочемо сказати вам усім спасибі, тому що без вас ми – ніхто. Спасибі медикам, вчителям, воїнам, літнім людям і молоді. Перед вами я готовий преклонити коліна…

Корбан_улыбается_говорит

Екс-заступник голови Дніпропетровської ОДА Геннадій Корбан виступав надзвичайно емоційно:

– Дорогі й улюблені мої земляки! Всі, хто прийшов підтримати нашу команду. Весь цей рік ми боролися за ваші серця і ваші душі. Ми обороняли область і країну, ми хотіли миру вашим домам, щоб мир настав на українській землі. Я хочу вам вклонитися за підтримку і розуміння.

Олейник_Корбан

Заступник голови ОДА Святослав Олійник сказав, що він поки що залишається на посаді для того, щоб допомогти новому губернатору увійти у курс справ. Це потрібно, щоб оборона Дніпропетровщини не дала збою і щоб кожна людина знала, що може жити у безпеці.

Дніпропетровці побачили відеозвернення Ігоря Коломойського, котрий подякував їм за підтримку і сказав, що йому було приємно працювати. Був ентузіазм і величезне бажання робити важливу справу.

Хазан_волонтеры_общий_главн Хазан_сцена_крупно

На сцену запросили волонтерів і учасників дніпропетровського Євромайдану. Першим виступив голова правління “Фонду оборони країни” Павло Хазан:

– Наш Фонд менше, ніж за рік зібрав понад 160 млн. грн. На ці кошти ми купували реанімобілі, амуніцію для військових, шоломи, бронежилети. Ми робили все, щоб забезпечити найнеобхіднішим добровольчі батальйони і підрозділи ЗСУ. Ми допомагали стримати ворога і захистити державу від кремлівських загарбників.

Губа_военные

Українською матір’ю Терезою називають військові волонтера і радника голови Дніпропетровської ОДА Тетяну Губу. Весь цей рік вона допомагала пораненим не тільки тут, в тилу, а й регулярно відправлялась у зону АТО з черговою партією гуманітарної допомоги – ліками, продуктами харчування, одягом, засобами гігієни, обігрівачами – усім, що було так потрібно госпіталям поблизу лінії фронту.

Джексон

Тетяна Губа представила дніпропетровцям героїв війни. Усіх вразив боєць 20-ї гвардійської мотострілкової бригади з позивним “Джексон”, з тіла якого лікарі клініки ім. Мечникова витягли понад 80 осколків і ще 20 залишилось. Тепер його називають “Титановим Джексоном”.

Наташа_говорит Одарка_Наташа

Волонтер та член активу “Фонду оборони країни” Наталія Хазан сказала, що зараз активно поширюють чутки, що якби не було Майдану, не було б війни:

– Це неправда. Війну проти України задумали і почали готувати ще 10 років тому. Нашу державу давно хотіли розірвати по Дніпру. Але ми не дамо цього зробити.

Бутусов_общий

Підтримати дніпропетровців приїхав головний редактор “Цензор. нет” і військовий експерт Юрій Бутусов. Він сказав, що, коли торік приїхав у Дніпропетровськ, він побачив повне безвладдя. І лише завдяки Коломойському вдалося втримати не тільки Дніпропетровську область, а й сусідні регіони.

 

Руслана_2

Співачка Руслана – давній друг команди Коломойського. Вона заявила, що “кремлівські дяді  ніколи не будуть господарями української землі, не дочекаються”. Дніпропетровськ у цій боротьбі був і є форпостом усієї України.

Багато разів на мітингу лунали слова про те, що тепер Дніпропетровськ – столиця патріотизму, найпатріотичніше місто на Сході України. І поки він стримує ворога, наша держава буде незалежною і зможе зберегти свій суверенітет.

Хазан_площадь_до_2 Тарабарова Тарабарова_2  женщина_в_флаге Мальчик_с_голубем Одарка Парасюк Рубан_2 передний_ряд_2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *