Експерт: Держава має контролювати зброю, інакше зброя візьме під контроль державу

IMG_7234

Перед тим, як дозволити вільний продаж зброї в нашій державі, необхідно провести серйозну роботу та підготувати суспільство.

Таку думку в коментарі інформаційній агенції «Слово і Діло» висловив голова правління «Фонду оборони країни», експерт з питань державного будівництва та національної безпеки Павло Хазан.

 

«Для того, щоб дозволити вільний продаж зброї, необхідно провести серйозну роботу. Починати необхідно з вилучення всієї незаконної зброї, що знаходиться у населення, вся зброя має бути на державному обліку. Надзвичайно важливим є подолання корупції в цьому напрямку. Держава має зробити так, щоб медичні довідки та дозволи на купівлю (зберігання) зброї видавались державними комісіями після ретельної перевірки, а не продавались. Далі обов’язковими мають стати тренінги з використання та зберігання зброї, навчання усім юридичним моментам – громадянин, який буде власником зброї, має розуміти всю відповідальність», – говорить Павло Хазан.

«Вважаю, що гарним прикладом для нас може стати Швейцарія. Там всі чоловіки, що пройшли службу в армії, мають зброю від держави і можуть бути мобілізовані за першої необхідності. Щороку вони їздять на тренувальні збори, проходять тренінги на полігонах, аби бути в формі. Так, в Швейцарії можна купити зброю навіть зі знижкою, але лише за умови дотримання всіх законів», – підкреслив експерт.

 

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *