Дніпропетровську єврейську общину відвідали міністр громадянства та імміграції Канади і Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні

album002-700x467

Дніпропетровську єврейську общину відвідали міністр громадянства та імміграції Канади Кріс Александер і Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук. До складу делегації, що приймала почесних гостей, входив голова правління “Фонду оборони країни” Павло Хазан.

Головний рабин Дніпропетровська та регіону Шмуель Камінецький ознайомив пана Александера із найбільшим у світі єврейським центром «Менора» і проінформував міністра про чітку позицію общини щодо підтримки демократичних змін, які почалися в Україні після Революції гідності, та глибоку стурбованість у зв’язку із агресією з боку Росії і загрозою захоплення українських міст терористичними бандформуваннями. Шмуель Камінецький супроводжував почесних гостей і під час екскурсії музеєм «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні», яку провів його директор доктор Ігор Щупак.

Треба зазначити, що це не перший візит канадського міністра до Дніпропетровська. Кріс Александер, один з найвпливовіших політиків Канади, давно відомий як друг України та Ізраїлю. Він неодноразово висловлював солідарність із багатонаціональним українським народом, що виборює власний цивілізаційний вибір. Ось і під час цієї зустрічі із лідерами єврейської общини Дніпропетровська поважні гості підкреслили, що уряд Канади й надалі буде робити усе, що від нього залежить, для того, щоб наша країна мала можливість розвиватися економічно та політично, а зовнішня загроза територіальній цілісності України була припинена якнайшвидше. Посол Канади також підкреслив великий внесок Дніпропетровщини у підвищення обороноздатності держави і зазначив, що під час свого візиту до командного центру оперативного командування «Схід» він був вражений технічним рівнем цієї системи, і сучасним високотехнологічним підходом до керування військами, з яким він в Україні стикається вперше. Обговорюючи тему державної безпеки країни, Павло Хазан відзначив, що розробку концепції та оснащення центру «Схід» було здійснено саме “Фондом оборони країни”. Це пілотний проект системи керування військами, реалізований Фондом на прохання оперативного командування. Роман Ващук високо оцінив роль українського волонтерського руху і зокрема діяльність “Фонду оборони країни” у створенні системи оборони в нашій державі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *