Звернення молоді Дніпропетровщини щодо льотчиці Надії Савченко

53023Події останніх днів в Україні змінили нашу психологію та наше бачення світу. Ми будуємо абсолютно нове суспільство, яке керується засадами демократії та поваги до гідності людини. Ми всі стали патріотами нашої рідної України, і саме це надає нам наснаги та бажання брати участь у розбудові нової держави, де відносини між суспільством та владою зазнають кардинальних змін, де застаріла і непродуктивна система повністю ламається і на її місце приходить система взаємоповаги.

Не дивно, що саме ми, молодь України, стали рушійною силою всіх позитивних змін. Ми не хочемо і не будемо стояти відсторонь від усіх процесів, що відбуваються в нашій країні. Саме нам жити в тій країні, яку ми самі збудуємо, і саме нам в майбутньому керувати нашою державою та бути політиками завтрашнього дня. Головною функцією держави є захист будь-якого її громадянина, незалежно від кольору шкіри, віросповідання, політичних поглядів та статі. Цей конституційно закріплений обов’язок держави є обов’язком і кожного із нас.

Сьогодні один із нас потрапив у біду. Наша співвітчизниця льотчиця Надія Савченко захищала нашу Батьківщину і боролась з тероризмом. Вона боролась саме за ті цінності, які ми прагнемо втілити в нашій країні: незалежність, демократія, правове суспільство та повага до гідності людини. Але нажаль, її гелікоптер було збито терористами і вона потрапила до них в полон.

Далі сталось те, що просто неможливо уявити, керуючись здоровим глуздом: спочатку дівчину незаконно перевезли через кордон до Росії, кинули в СІЗО у місті Воронеж, порушуючи усі мислимі й немислимі міжнародні закони та норми права. Далі ще гірше: з вигаданих причин дівчину привели до суду та звинуватили у вбивстві російських журналістів.

Подібної ситуації не мало б бути у сучасному цивілізованому суспільстві, яке живе за законами демократії. Так може себе поводити лише країна, яка не поважає ані право, ані закон, ані свободу людини, ані її гідність, ані закони миролюбства.

Ми хочемо, щоб нас почули не тільки в Україні, а й в усьому цивілізованому світі.

Будь ласка, почуйте нас всі, кому не байдужа доля простої української дівчини, яка, ризикуючи власним життям, захищала свою Вітчизну, але за трагічним жартом долі потрапила в лапи терористів.

Допоможіть нам повернути Надію Савченко в Україну та врятувати її життя!

 

З повагою,

молодь Дніпропетровщини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *