У Дніпропетровську обговорили програму екобезпеки на 2016-26 роки

16 травня у Дніпропетровську відбулося засідання круглого столу з розробки Комплексної регіональної програми (стратегії) екологічної безпеки та збереження клімату Дніпропетровської області на 2016-2026 роки.

10280_mediumВ засіданні взяли участь представники обласної ради, облдержадміністрації та громадськість. Із вступним словом виступив генеральний консул Німеччини в Донецьку Детлеф Вольтер.

В ході засідання були обговорені основні напрями та план розробки Програми. Багато уваги було приділено питанням енергозбереження та енергоефективності. Також важливим аспектом програми стане впровадження системи моніторингу стану навколишнього середовища. Учасники заходу поділилися проблемами, які заважають мати розвинуту систему моніторингу зараз. Іх потрібно проаналізувати та запобігти в подальшому.

Виконуючий обов’язки директора департаменту екології та природних ресурсів Дніпропетровської облдержадміністрації Руслан Стрілець доповів про поточний стан навколишнього середовища Дніпропетровської області та хід реалізації обласних екологічних програм.

Консультант Проекту “Місцевий економічний розвиток міст України” з питань навколишнього природного середовища Оксана Алієва представила презентацію основних етапів розробки Програми та доповідь “Створення Програми, як один з інструментів реалізації Стратегії розвитку області”. На підготовку програми відведено приблизно рік. Таким чином є достатньо часу підготувати реальний документ який буде включати думку всіх сторін та базуватися як на наукових засадах, так і на реаліях сучасної Дніпропетровщини.

В круглому столі взяли участь представники Екологічної громадської ради при Дніпропетровській ОДА, зокрема професор Юрій Грицан, Павло Ломакін та Олексій Ангурець. Під час дискусії Олексій Ангурець зазначив, що участь зацікавленої громадськості дуже важлива складова процесу розробки таких документів, та запевнив, що новостворена екологічна громадська рада долучиться до цього та забезпечить інформування всіх громадян, кому ці питаня не байдужі.

10284_medium

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *