Шеврон може покинути Україну

NO SHALE GAS-LOGO - Копія

Шеврон Корп. планує покинути Україну. За офіційними повідомленнями від Валерія Чалого, представника Адміністрації Президента України, вони планують розірвати договір з Україною про розробку Олеського родовища сланцевого газу.

Як повідомляється в джерелах Шеврон, друга за потужністю американська сланцева корпорація розриває договір з Україною через те, що остання так і не спромоглася спростити податкове законодавство до 18 листопада цього року – дати, узгодженої раніше обома сторонами.

Раніше також датська компанія Шелл призупинила будь-які роботи по розробці Юзівського родовища, забравши з територій свердловин усіх робітників і обладнання, залишивши лише ємності з рідиною для фрекінгу.

Попри скептицизм багатьох “експертів”, варто не забувати, скільки підводних каменів містили договори з Шеврон і Шелл щодо видобування сланцевого газу. Зокрема економічна вигода для України в цих договорах дуже сумнівна…

Не зважаючи на те, що Україна зараз переживає в певному сенсі енергетичні труднощі, як через чергову “газову війну” з Росією, так і безпосередній військовий конфлікт на сході України з активною участю сусідньої держави, зокрема через військові дії неможливе нормальне повноцінне видобування вугілля для потреб держави, але це є непоганим стимулом для розвитку альтернативної енергетики і позбавлення залежності від імпортних енергоносіїв.

http://www.bloomberg.com/news/2014-12-15/ukraine-says-chevron-may-exit-agreement-to-extract-shale-gas.html

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *