Фонд оборони країни планує забезпечити українських військових сучасними індивідуальними аптечками

item-thumbnail

Фонд оборони країни разом з волонтерами розробив сучасну аптечку, яка включає все найнеобхідніше для надання першої медичної допомоги в умовах бойових дій. Набір препаратів, який до неї входить, був визнаний для даних цілей одним з кращих, зокрема, іноземними спеціалістами з військової медицини. Фонд планує забезпечити такими аптечками всіх військових АТО. Наразі їх необхідно щонайменше 20 тис. Про це повідомив голова правління Фонду оборони країни Павло Хазан.

Він розповів що лише за минулий тиждень Фонд оборони країни декілька разів приймав делегації з різних країн.

«Зокрема, була важлива зустріч з американським лікарем Джеймсом Філіпсом, який приїхав з дружнім візитом, відгукнувшись на запрошення єврейської громади. Це лікар, який займається військовою медициною. Він працює в поліції, дуже добре розуміє, як діяти у військовий час. Протягом тижня лікар зустрічатиметься у Дніпропетровську з медиками. Сьогодні він читає лекцію та проводить тренінги в одній з лікарень», – розповів голова правління про останні новини Фонду.

Він додав, що також з бостонською делегацією планується обговорити більш конкретні питання.

«Перш за все, нас цікавлять індивідуальні аптечки. Це те, що потрібно зараз на фронті, те, що має бути у кожного нашого бійця. Ту аптечку, яку було розроблено волонтерами спільно з Фондом оборони країни, визнано найкращою. Це підтвердив й Джеймс Філіпс. Дуже приємно, що склад цієї аптечки найбільш прийнятний, а сама вона найбільш просунута», – зазначив Павло Хазан.

За його словами, у планах фонду – забезпечити всіх військових такими індивідуальними аптечками. Після цього організація займатиметься забезпеченням бійців санітарними сумками. Це вже більший набір, призначений для військових лікарів.

«Наші війська дуже потребують тренінгів з надання першої медичної допомоги. Не всі військовослужбовці, солдати і офіцери добровольчих батальйонів проходили такі навчання, а навіть якщо і проходили, то вони були недостатніми. Більш сучасні засоби, які існують зараз, потрібно теж освоювати», – сказав він.

Для вирішення медичних питань військових було створено спеціальну робочу групу Фонду оборони країни. Вона включає в себе директора департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА Ігоря Македонського, начальника медслужби оперативного командування «Південь» Віталія Куща, радника губернатора Тетяну Губу, волонтерів, які займаються медичними питаннями.

http://helpua.info/?p=4540

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *