Луцькі інженери створили електроавтобус на базі «Богдана»

DSC_0011-711x460

Група конструкторів на чолі із В’ячеславом Полтавцем у Луцьку розробила автобус із електродвигунами, що може проїхати 250-300 кілометрів та має базову швидкість 80 кілометрів за годину.

Електробус було розроблено на основі популярного в Україні автобуса «Богдан А091», який можна побачити чи не в кожному місті на регулярних маршрутах. Модифікація полягала в заміні звичайного бензинового двигуна на два електродвигуни, кожен потужністю в 60 КВатт. За словами розробників, це лише тестова версія електробусу, і перш ніж возити на ньому пасажирів, його потрібно удосконалити.

«Це перша ластівка, тому якщо хтось із виробників в Україні зацікавиться цим автобусом і зможе інвестувати в нього якісь кошти, це, я думаю, буде дуже цікаво. Це велика економія по паливу, оскільки ви знаєте, що сьогодні вже паливо по 17,5 гривень. По-друге, це екологічно чистий транспорт, який абсолютно не має ніяких викидів», – додає директор ТОВ ВТП «Санрайз» ЛТД Юрій Девіцький.

DSC_00071-711x460

DSC_0043-711x460

DSC_0020-711x460

За його словами, на таких батареях автобус може проїхати 250-300 кілометрів, однак на практиці їх ще не перевіряли на таких відстанях: «Поки ми його не перевіряли на практиці, вчора проїхали на ньому тільки 50 кілометрів. Треба його тестувати, треба буде, можливо, деякі деталі переробити, щоб ми могли у ньому перевозити пасажирів». Заряджають батареї від розетки із напругою 380 вольт.

Найдорожчим елементом у переобладнанні стали саме батареї, які коштували разом 14000 гривень. Повну вартість переобладнання конструктор В’ячеслав Полтавець назвати відмовився. Також не показали моторний відсік, оскільки, за словами Полтавця, там використані новинки, про які поки не варто знати конкурентам.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *