Звернення до Голови Дніпропетровської ОДА щодо визнання Дніпропетровської області територією, вільною від видобутку сланцевого газу

NO SHALE GAS-LOGO - Копія

Дніпропетровська обласна державна адміністрація

Громадська екологічна рада

вих. No 033/46-14

від 05.12.2014 р.

Голові Дніпропетровської

обласної державної адміністрації

Коломойському І.В.

 

Шановний Ігоре Валерійовичу!

Звертаємо Вашу увагу на проблему, яка стосується водночас і фундаментального права людини – права на життя, і тотального нищення довкілля. Мова йде про видобування газу нетрадиційних покладів на території України (сланцевий газ та газ ущільнених піcковиків).

Видобування газу нетрадиційних покладів методом гідророзриву (фрекінгу) є надзвичайно небезпечною операцією, що загрожує забрудненням стратегічного запасу питної води в густонаселених регіонах України. Крім того, існуючи технологічні, технічні та геологічні умови не дозволяють видобувати газ нетрадиційних покладів за ціною нижчою ніж видобуток газу традиційних родовищ. Детальніше загрози видобутку нетрадиційних покладів газу методом гідророзриву викладені в окремій аналітичній записці (додається).

В зв’язку із значними загрозами пов’язаними з технологією гідророзриву та існуючим техногенним навантаженням на територію Дніпропетровської області прошу в межах Вашої компетенції підтримати ініціативу екологічної громадськості та сприяти юридичному закріпленню за Дніпропетровською областю статусу вільної зони від видобутку газу нетрадиційних покладів методом гідророзриву. Набувши першою в Україні такого статусу наша область підтвердить реальне піклування про довкілля та здоров’я мешканців а також дасть сигнал решті областей України.

З повагою,

Голова громадської ради Ангурець О.В.

Аналітична записка щодо загроз видобутку нетрадиційних покладів газу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *