Відремонтовану у Дніпропетровську бронетехніку направлять до зони АТО

1_141346537748021-3DB8Постраждалу у зоні бойових дій бронетехніку відремонтували на Дніпропетровському тепловозоремонтному заводі. Сьогодні її передали начальнику бронетанкової служби оперативного командування «Південь» Євгенію Сидоренко.

В.о. голови правління Дніпропетровського тепловозоремонтного заводу Олександр Свергун зазначив, що ідея ремонтувати постраждалу в зоні АТО техніку на території заводу була реалізована спільно з облдержадміністрацією.

«У себе на заводі ми знайшли вільні площі. Обладміністрація дала добро і підтягла військових, які передали на ремонт бронетехніку, – розповів він. – На сьогодні на заводі лагодять 3 одиниці техніки, одну з яких ми вже здаємо».

Він розповів, що ремонтують техніку не заводчани, а залучені професіонали, які раніше мали справу з такими машинами. Зараз працює 15 спеціалістів.

«Над першою машиною працювали 2 тижні. Це фактично ручна робота: розбирання двигуна, коробки передач і таке подібне. Окрім ремонту проводиться модернізація, яка збільшує «живучість» та захисні властивості бронетехніки», – додав Олександр Свергун.

Євгеній Сидоренко наголосив, що відремонтована БМП-2 брала участь у бойових діях в секторі Б у складі 93 механізованої бригади.

«Вона брала участь в бойових діях в районі Донецька, Дебальцеве, Мар’їнки. У неї були бойові і технічні пошкодження. Вона була не на ходу, – додав він. – Проблеми з ремонтом таких машин існують. Так, близько 20% техніки, що стоїть на озброєнні бригади, потребує ремонту».

Голова правління Фонду оборони країни Павло Хазан подякував волонтерам, які допомогли реалізувати цю ініціативу.
«За кошт фонду ми транспортували на завод техніку і плануємо в подальшому займатися подібним ремонтом. Ми дуже вдячні заводу, який відгукнувся. Дуже приємно, що в Дніпропетровській області є небайдужі. Кошти збирають і прості люди, і підприємства. Ми всім раді, тому що кожна копійка необхідна. Фонд вже витратив більше 100 млн грн. на оборону країни», – сказав він.

Одночасно з передачею відремонтованої бойової машини завод прийняв на ремонт танк Т-64, БМД (бойова машина десанту). Також очікується 7 одиниць зенітно-ракетного гарматного комплексу «Тунгуска».

http://helpua.info/?p=3382

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *