Зелені встали на захист Дмитра Реви

12 лютого жителі Дніпропетровська пікетували обласну прокуратуру в підтримку Дмитра Реви – безпідставно звинуваченого у “пособництві” організаторам минулорічних терактів у Дніпропетровську. Мітингувальники вимагали звільнити громадянина, проти якого немає достатньо обґрунтованих доказів його провини, та покарати причетних до фальсифікації його кримінальної справи.

Фото

Під час пікету український делегат у Європейській Партії Зелених Павло Хазан заявив про наміри донести інформацію по справі Дмитра Реви до європейських політиків та влаштувати міжнародну кампанію на його захист.

«Будемо звертатися до фракції Зелених в Європейському парламенті, керівництва Партії Зелених у Європі та в різних країнах і, звичайно, – Global Greens. Я думаю, що ми влаштуємо міжнародну кампанію, таку міжнародну кампанію, як ми влаштували, коли загинув наш колега Гончаренко», – повідомив Павло Хазан.

Він зазачив, що європейські парламентарі звертають особливу увагу на подібні процеси в Україні:«Ребекка Гармс, яка є співголовою фракції Зелених у Європейському парламенті, бере участь в комісії Україна-ЄС. Тобто вона від Європейського парламенту відповідає за питання взаємодії Європейського Союзу і України. Отже, звичайно, її ці питання дуже цікавлять.»

Ребекка Гармс – німецький політик, європарламентар. Вона неодноразово коментувала ситуацію із українським судочинством, зокрема щодо справ Луценка та Тимошенко.

 

За матеріалами Дніпроград

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *