Заява УЕА «Зелений світ» / Друзі Землі України щодо ситуації в країні

Події останніх днів яскраво свідчать про зухвале порушення українською владою Конституції України та норм міжнародного права. Жорстоке та криваве побиття міліцією мирних демонстрантів у Києві та інших містах України, нехтування думкою громадян, небажання взяти на себе відповідальність за кризовий стан в державі та фіаско у зовнішній політиці означає те, що така влада не має більше жодного права представляти народ України.

Ми вимагаємо від парламентських опозиційних партій дотримання вимог, що сформовані народним віче: відставки Уряду та Президента.

Ми звертаємося до депутатів всіх рівнів, чиновників, суддів, а також керівництва МВС та Збройних Сил підтримати волю народу України і не виконувати злочинних наказів влади.

Ми звертаємось до громадян України з проханням зберігати спокій та продовжувати мирним шляхом вимагати дотримання своїх конституційних прав.

Ми нагадуємо, що відповідно до Конституції України, носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Саме народ здійснює владу як безпосередньо, так і через органи державної влади. Ніхто в нашій країні не може узурпувати державну владу.

 

Сьогодні Україна має шанс знову повернутися до розбудови європейської держави на принципах справедливості та верховенства права. Ми прагнемо такої держави, де громадянське суспільство реально контролює та впливає на всі гілки влади, бере участь у прийнятті рішень, має доступ до правосуддя та вільний доступ до інформації.

 

Слава Україні!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *