Німеччина зацікавлена ​​у розвитку в Україні альтернативної енергетики

Розвиток в Україні поновлюваних джерел енергії допоможе посилити енергетичну безпеку країни, вважає представник федерального Міністерства навколишнього середовища, охорони природи та безпеки ядерних реакторів Німеччини Юрген Кайнхорст.

альтернативна енергетикаЧиновник розповів, що уряд ФРН готовий поділитися з Києвом своїм багаторічним досвідом у цій галузі і допомогти в залученні інвесторів.

«Ми ведемо переговори відразу з декількома українськими Міністерствами. Обговорюємо економічні та правові питання, наприклад, як зробити більш ефективною політику фінансування галузі, які технології краще застосовувати в місцевих умовах. Нарешті, ми плануємо реалізацію ряду пілотних проектів», – зазначив пан Кайнхорст.

Зокрема, на цьому етапі розглядається реалізація проектів з використанням біомаси. В рамках яких на території України планується ввести у пробну експлуатацію декілька відповідних установок.

Однак, за словами Юргена Кайнхорста, не зважаючи на зацікавленість обох сторін у співпраці, існує ряд проблем які перешкоджають практичній реалізації проектів. Однією з найбільших проблем, чиновник, вважає субсидування традиційних енергоносіїв, що ускладнює появу на ринку «зеленої» енергії, на яку не існує подібних дотацій.

На сам кінець чиновник зазначив, що поки що ФРН не планує відповідних кредитних програм для України. Однак збирається виділити дотації для пілотних проектів, та надати для їхнього будівництва позики під низькі відсотки.

 

http://jkg-portal.com.ua/ua/publication/one/nmechchina-zadivljajetsja-na-zelenu-jenergetiku-ukrajini-31282

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *