Естонія першою у світі забезпечила всю країну мережею заправок для електрокарів

Естонія стала першою у світі країною, що покрила всю свою територію мережею заправок для автомобілів, оснащених електродвигунами.

Cистема складається зі 165 станцій

“Настав час насправді натиснути на газ і рвонути вперед у сфері електричного руху. Ми довели, що є реальна можливість створити таку мережу у країні, а технічних перешкод немає”, – заявив голова проекту Ярмо Туїск.

Як повідомляє Reuters, система, що складається зі 165 станцій, була вироблена і встановлена інжиніринговою групою ABB, а кошти були отримані від продажу 10 млн надлишкових для Естонії ліцензій на викид CO2 японській Mitsubishi Corporation у 2011 році.

Крім того, угода з Mitsubishi також дозволила уряду купити більше 500 автомобілів з електричними двигунами і субсидувати продаж таких машин населенню.

В Естонії та багатьох інших країнах попит на електромобілі слабкий через високу вартість обслуговування і нездатність машин до їзди на дальні відстані на одній зарядці.

Наявність загальнонаціональної мережі розташованих на дорогах та у містах станцій для зарядження батарей електромобілів означає, що водіям не потрібно турбуватися про те, що двигуни їхніх машин залишаться без енергії.

Зараз у країні з населенням близько 1,2 млн осіб 619 електромобілів, із яких 500 державних і близько 100 належать приватним особам і компаніям.

Таким чином, Естонія, де на 1000 автомобілів припадає 1 електрокар, поступається за цим показником лише Норвегії, де на 1000 машин припадає 4 з електричними двигунами. Третіми у рейтингу електромобільних держав ідуть Нідерланди із 0,6 електрокара на 1000 автомобілів.

Влада країни сподівається, що поява мережі електозаправок буде сприяти тому, що найближчим часом кількість електроавтомобілів у приватних руках в Естонії подвоїться.

 

http://ua.korrespondent.net/business/auto/1509070-estoniya-pershoyu-u-sviti-zabezpechila-vsyu-krayinu-merezheyu-zapravok-dlya-elektrokariv

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *