У Черкасах створять енергоефективне ОСББ

показове ОСББ

Для показового прикладу, яка реальна користь від запровадження енергоефективних заходів, в рамках проекту буде створено на базі одного з житлових будинків міста ОСББ, де застосовуватимуться відповідні заходи з енергозбереження. Більше того учасники проекту покроково пройдуть увесь шлях від створення, так би мовити «з нуля» ОСББ до реалізації енергоефективних технологій.

З такою ініціативою виступили учасники проекту Європейського Союзу «Ініціатива з енергозбереження в будівлях» (ESIB), який реалізується у країнах Східної Європи та Центральної Азії.

Координатор проекту Світлана Тімщина розповіла, що проект розрахований на 4 роки. В рамках своєї діяльності проект планує допомогти місту у створенні ОСББ та застосуванні енергоефективних заходів мешканцями будинку, включаючи можливе запозичення ресурсів у фінансових установ.

Яка саме черкаська багатоповерхівка потрапить під приціл координаторів проекту – покаже час. Наразі експерти проводять зустрічі з ініціативними групами будинків, які готові до створення ОСББ. Після чого буде проведено енергоаудит в обраному житловому будинку, зроблено відповідні розрахунки та бізнес-план для залучення фінансових механізмів для реалізації заходів з енергозбереження.

автор: Тарас Ібрагімов

http://jkg-portal.com.ua/ua/publication/one/u-cherkasah-stvorjat-jenergojefektivne-osbb-31395

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *