Єврокомісія підтримала проект з сонячної енергії в Середземномор’ї

На міжнародній конференції в Палермо був представлений європейський проект вартістю 5 млн. євро, що забезпечить використання сонячної електроенергії у офісах та будинках в різних місцях Середземномор’я.

Фінансований Європейською Комісією, проект має на меті забезпечити електроенергією громадські будівлі, багатоквартирні та приватні будинки та офіси у 20 громадах за допомогою 4 пілотних станцій, розташованих в Італії, на Кіпрі, в Єгипті та Йорданії. Проект підпадає під програму Європейського інструменту сусідства та партнерства (ENPI) “Транскордонна співпраця в Середземномор’ї”.

Проект просуває Arca Consortium – бізнес-інкубатор і центр трансферу технологій на базі Університету Палермо – разом з дванадцятьма інституційними та науковими партнерами в Італії, Греції, Франції, Йорданії, Єгипті та Кіпрі. Його основою є використання сонячної енергії не тільки для генерування електроенергії, але й використання у інших сферах, таких як кондиціонування повітря та виробництво питної води. Сонячну енергію також використовуватимуть для управління кухнями їдалень, стерилізації в лікарнях або для роботи пралень.

“Заплановані чотири пілотних станції в Італії, на Кіпрі, в Єгипті та Йорданії. Будуть залучені тисячі професіоналів і техніків, 20 місцевих громад, – всього 20 тисяч кінцевих користувачів, яка зможуть випробувати переваги інтегрованих видів концентрувальних сонячних систем”, пояснив Умберто Ла Коммаре, президент Arca Consortium.

Результати проекту будуть помітні через 36 місяців.

 

“Українська енергетика”, за матеріалами ANSAmed

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *