У спійманій біля АЕС Фукусіма рибі виявлений високий рівень вмісту цезію

Фахівці відзначають високий рівень забруднення води поблизу Фукусіми

У зразках риби, виловленої поблизу аварійної АЕС Фукусіма-1, виявлений високий рівень вмісту радіоактивного цезію, повідомляє компанія-оператор АЕС Tokyo Electric Power Company (TEPCO).

Як наголошується в повідомленні, вміст цезію у виловленому у безпосередній близькості від АЕС морському окуні перевищує 254 тисяч беккерелів на кілограм за норми 100 беккерелів.

У компанії також наголосили, що за вмістом радіоактивних речовин у морепродуктах, виловлених у межах 20-кілометрової зони навколо Фукусіми-1, ведеться постійне спостереження. Досі найвищим зафіксованим показником було 25,8 тисяч беккерелів на кілограм в одному зі зразків терпуга.

За словами представників TEPCO, високий вміст цезію у морепродуктах пов’язаний з тим, що на океанському дні скупчилася велика кількість радіоактивних речовин. У компанії вивчають можливість проведення спеціальних робіт з очищення дна.

У жовтні минулого року фахівці зазначали, що концентрація радіоактивного цезію-137 у тканинах глибинної риби, спійманої поблизу Фукусіми, не змінилася і як і раніше перевищує норми, встановлені урядом Японії.

За словами вчених, це свідчить про продовження витоку забруднених радіонуклідами вод у відкритий океан.

 

http://ua.korrespondent.net/tech/science/1478318-u-spijmanij-bilya-aes-fukusima-ribi-viyavlenij-visokij-riven-vmistu-ceziyu

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *