Угода про розподіл вуглеводнів

52125Текст газової угоди, що була укладена 24 січня 2013 року між компанією “Шелл” та ТОВ “Надра Юзівська” під час Всесвітнього економічного саміту у Давосі, є конфіденційною інформацією. Один з представників компанії “Шелл” на питання про режим секретності заявив, що це пов’язано з тим, що досі не підписана операторська угода. Тобто угода, за якою “Шелл” буде вкладати гроші та вести розроблення отриманого родовища.

Але в нашій країні багато секретів швидко опиняються на файлообмінниках. Так трапилось і з угодою про розподіл продукції.

На запит до прес-служби компанії “Шелл”, Міненерговугілля та НАК “Надра України” з метою з’ясувати, чи є ці документи достовірними, єдиною відповіддю була реакція “Шелл”:

“У відповідь на Ваш запит повідомляємо, що угода про розподіл продукції (УРП), укладена між Державою Україна, компанією “Шелл Експлорейшн енд Продакшн Юкрейн Інвестментс (IV) Б.В.” та ТОВ “Надра Юзівська”, є конфіденційною та не підлягає оприлюдненню. Ми не коментуємо проекти УРП, що можуть з’являтися у відкритому доступі”.

Як повідомив один із юристів, дуже схоже, що у відкритому доступі опинився один із робочих варіантів документу. За його словами, в нього могли вноситися деякі зміни, втім загальна канва і основні пункти документу можна вважати цілком достовірними.

PSA

PSA 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *