Павло Хазан вітає з 22-ю річницею Партії Зелених України

 

Дорогі друзі!

Щиро вітаю вас з нагоди 22-ї річниці зі дня заснування Партії Зелених України!

Як відомо, партія була створена на основі Української Екологічної Асоціації “Зелений світ”, що є членом міжнародної федерації Friends of the Earth International. 30 вересня 1990 року у Києві відбувся перший (установчий) з’їзд Партії Зелених України. ПЗУ стала однією з перших політичних організацій, створених в Україні.

У цей день хочу згадати людей, які стояли у витоків зеленого руху в Україні як громадського, так і політичного. Це Наталія Преображенська, Григорій Гончаренко, Юрій Щербак, Андрій Глазовий, Юрій Самойленко та інші поважні люди, які закладали фундамент не тільки екологічного руху в Україні, вони закладали основи демократії і соціальної справедливості в нашій державі.

Партія Зелених має велику історію, пройшла всі вибори в Україні. Представники ПЗУ ефективно працювали в парламенті. Завдяки їх активній роботі було скасовано смертну кару та закрито Чорнобильську станцію. Зараз партія є членом Європейської Зеленої Партії та міжнародного політичного інтернаціоналу Глобал Грінз.

Хочу в цей день побажати всім членам ПЗУ перш за все вірити в те, що ми робимо,  побудувати вільну, незалежну, зелену Україну.

Бажаю вам здоров’я, наснаги та хисту у цій нелегкій боротьбі за зелені ідеали!

 

З повагою,

голова ДОО Партії Зелених України,

Український представник у Європейській Зеленій Партії

Павло Хазан

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *