Епоха мирних зібрань в Україні може завершитись під час наступного сесійного тижня

Cкандальний законопроект №2450 (проект Закону про порядок організації і проведення мирних заходів) парламентська більшість збирається проголосувати під час наступного сесійного тижня Верховної Ради (18-21 вересня). Саме за таку пропозицію 6 вересня запропонував депутатам голосувати Голова найбільшої фракції Верховної Ради, і пропозиція була підтримана більшістюпід час голосування у сесійній залі. Тепер пропозиція має бути підтримана 17 вересня більшістю лідерів фракцій під час Погоджувальної ради депутатських фракцій Верховної Ради.

У складеному за пропозиціями комітетів Верховної Ради проекті розкладу засідань парламенту на 18-21 вересня проект Закону про порядок організації і проведення мирних заходів зараз стоїть дев’ятим номером у проекті порядку денноого 20 вересня. Таким чином скандальний законопроект №2450 20 вересня, у четвер, може бути прийнятий українським парламентом у другому читанні і в цілому.

Зазначимо, що через те, що 6 вересня Верховна Рада зняла з розгляду пов’язаний з 2450 законопроект №10569, який дещо пом’якшував основний законопроект, сам 2450 тепер загрожує ще й узаконенням великої кількості підстав для міліцейських репресій щодо протестувальників.

Нагадуємо, що у липні більше 150 громадських організацій та профспілок зверталися до Голови Верховної Ради та голів депутатських фракцій парламенту з проханням не виставляти законопроект №2450 на голосування до того, як його оновлена редакція не пройде експертизу Європейської комісії за демократію через право (Венеціанська комісія).

Як повідомляла раніше на своїй facebook-сторінці народний депутат Леся Оробець, в серпні парламентський Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності відправив законопроект №2450 та пов’язаний з ним законопроект №10569 на експертизу в Венеціанську комісію. Проте даний факт був проігнорований як під час попередньої Погоджувальної ради депутатських фракцій Верховної Ради, так і 6 вересня під час голосування у сесійній залі про розгляд законопроекту №2450.

http://www.zmina.org.ua/2012/09/v-chetver-mozhe-zavershytys-epoha-myrnyh-zibran-v-ukrajini/

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *