Гузар: УПА повстала, аби захистити права людини

Гузар: УПА повстала, аби захистити права людини

Кардинал Любомир Гузар, який впродовж тривалого часу очолював УГКЦ, вважає Українську повстанську армію позитивним прикладом боротьби за права людини проти злочинної влади.

 

“В кінці 1920-х років у східних областях України, не на Галичині, тому що Галичина була під Польщею, сталися чотири тисячі сільських повстань проти насильницької колективізації. Люди захищали своє життя, свою екзистенцію. Мали вони право? Так, мали право”, – підкреслив екс-глава Української греко-католицької церкви в інтерв’ю газеті День.

 

Кардинал навів приклади з української історії, коли люди успішно відстоювали свої права: “Є ще позитивний приклад – наша УПА. Саме її ім’я говорить за себе Українська повстанська армія, вона повстала проти окупантів: проти німців, а головне – проти НКВД. УПА повстала, аби захищати права людини”, – сказав Любомир Гузар.

“Коли якась влада, якийсь уряд починають дуже сильно відбирати у людей їхні права, люди мають право захищатися. Безумовно, це не та річ, яку потрібно робити щодня. Для цього мають бути відповідні обставини, тому що не кожна революція призводить до чогось хорошого. Ось Жовтнева революція. Там нічого хорошого не сталося”, – сказав Гузар.

Як повідомлялося, 14 жовтня у Києві і Львові пройдуть марші УПА.

http://ua.korrespondent.net

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *