Павло Хазан: без вирішення проблем з демократією в Україні, неможливо просування у напрямку зелених демократичних реформ в Європі.

11-14 травня в Копенгагені (Данія) відбувся 16-й з’їзд Європейських зелених (European Green Party).

Засіданні відкрили співголова фракції Європарламенту «Зелені / Європейський вільний альянс» Даніель Кон-Бендіт та міністр закордонних справ Королівства Данії Віллі Севндала. Перше засідання було присвячене процесу «Арабська весна»  та реакції країн Європейського Союзу.

На другому засіданні питання йшлося про створення зелених робочих місць, як способу виходу з кризи. На ньому виступили данський міністр охорони навколишнього середовища Іда Аукен, професор Діана Мангалагіу з Оксфордського університету, зелений депутат Європарламенту Клод Тюрме. Засідання пройшло під головуванням співголови фракції Європарламенту «Зелені / Європейський вільний альянс» Ребеккі Хармс.

 

Представник українських зелених Павло Хазан, виступаючи на пленарному засіданні присвяченому питанням  демократії зазначив, що проблема демократії в Європі на сьогоднішній день стоїть дуже гостро.

 

«Я хотів би звернути вашу увагу на ті події в Україні, про які можливо більшість вас вже чула. На жаль частина Європи дуже скоро може перетворитися на країну з диктатурою Януковича та «Партії регіонів», в якій влада зневажає правами людини, де немає свободи слова, де переслідуються незалежні ЗМІ, а судова влада повністю залежить від правлячої партії.» — сказав Павло Хазан, — Нещодавно в Дніпропетровську сталася серія вибухів, постраждало 30 чоловік. Однією із версій — провокація, що була організована для залякування людей напередодні виборів. Одже я вважаю, що без вирішення проблем з демократією в України неможливо просування у напрямку зелених демократичних реформ в Європі.»
http://www.greens-efa.eu/meeting-today-s-challenges-7038.html?utm_source=European+Green+Party&utm_campaign=0bfbb2dbfa-EGP_Copenhagen_Council_newsletter5_12_2012&utm_medium=email

http://www.greens-efa.eu/meeting-today-s-challenges-7038.html?utm_source=European+Green+Party&utm_campaign=0bfbb2dbfa-EGP_Copenhagen_Council_newsletter5_12_2012&utm_medium=email

http://greenparty.dp.ua/2012/pavlo-hazan-bez-vyrishennja-problem-z-demokratijeju-v-ukrajini-nemozhlyvo-prosuvannja-u-naprjamku-zelenyh-demokratychnyh-reform-v-jevropi/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *