Опозиція може подати позов проти Януковича в ЄСПЛ

Позов складається з 16 пунктів обвинувачень у порушенні чинної Конституції.

Об’єднана опозиція може звернутися до Європейського суду з прав людини з позовом проти Президента України Віктора Януковича.

Про це заявив в неділю в Тернополі один із лідерів опозиції, екс-спікер Арсеній Яценюк.

“Ми зараз розглядаємо можливість звернення з цим позовом до Європейського суду з прав людини”, – цитує Яценюка його прес-служба.

За його словами, опозиція зібрала перелік звинувачень на адресу діючого Президента.

Яценюк зазначив, що позов складається з 16 пунктів обвинувачень у порушенні чинної Конституції: на думку опозиції, це стосується підписання харківських угод (про надання 100-доларової знижки на газ в обмін на продовження терміну перебування Чорноморського флоту РФ в Криму до 2042 року), підписання закону про мови і Податкового кодексу, пенсійної реформи, а також передбачуваного тиску на суддів Конституційного суду, відмови ветувати через ситуацію з пільговиками закон України “Про державний бюджет”.

“Не кажучи вже про низку кадрових призначень, про утиски свободи слова, про політичні переслідування”, – вважає Яценюк.

Також Яценюк повідомив, що в понеділок, 10 вересня, біля будівлі Вищого адмінсуду України відбудеться мітинг з вимогою розглянути заяви громадян про приєднання до позову проти Президента.

Нагадаємо, опозиція раніше подала до Вищого адміністративного суду України позов до Президента Януковича із звинуваченнями в протиправності його дій на вищій державній посаді. Пізніше до позову були прикладені заяви сотні тисяч українців. Вищий адмінсуд України 7 вересня ухвалив рішення повернути позивачеві позовну заяву, мотивувавши це тим, що в позові не викладені обставини, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, і не представлені докази на підтвердження цих обставин.

http://ukr.lb.ua/news/2012/09/09/169639_oppozitsiya_podat_isk_protiv.html

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *