Волонтери презентували першу в Україні колекцію шевронів

khazan_shevronyУ Дніпропетровському історичному музеї імені Яворницького волонтери відкрили 16 квітня першу в Україні виставку шевронів.

У колекції, яку зібрали у волонтерському куточку відпочинку для військових, який вже майже рік діє на дніпропетровському залізничному вокзалі, представлено понад півтисячі шевронів. Усі їх бійці дарували своїм добровільним помічникам на знак шани та вдячності.

Унікальна виставка презентує як шеврони військовослужбовців різних бригад та батальйонів, так і неформальні нашивки, виготовлені для бійців волонтерами, – «Укроп», «Кіборг» тощо, а також громадянські шеврони – медиків, пошуковців, самих волонтерів.

За словами організаторки виставки, волонтерки Наталії Хазан, за кожним таким експонатом – ціла героїчна історія, історія однієї людини: разом зі своїми власниками вони побували у найгарячіших точках АТО.

Виставку доповнюють обереги, браслети, фотографії, особисті речі бійців, які ті передавали в дарунок волонтерам, а також артефакти із зони АТО – прапори, ящики з-під набоїв, сітки-«кікімори» тощо.

Виставка триватиме впродовж місяця. Після цього шеврони повернуться на своє місце – до волонтерського куточка на вокзалі. Організатори планують, що коли в Україні запанує мир, усю колекцію передадуть до музею.

khazan_shevrony_2

khazan_shevrony_3

khazan_shevrony_4

khazan_shevrony_5

khazan_shevrony_6

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *