5 представників «Фонду оборони країни» отримали сертифікати з тактичної медицини за стандартами ТССС

Співробітники та волонтери «Фонду» пройшли курс з надання допомоги пораненим в умовах ведення бойових дій «Tactical Combat Casualty Care» (перша допомога постраждалим в бою), це офіційно зареєстрований міжнародний тренінг з тактичної медицини. В Україні цей курс викладає кандидат медичних наук, інструктор, сертифікований NAEMT (National Association of Emergency Medical Technicians) – Денис Сурков.

Програма тренінгу була насиченою – три дні учасники знаходились в умовах максимально наближених до справжнього бою. Вчились основам тактичної медицини: допомога в зоні вогню, допомога в зоні бою без прямого вогню та евакуація. Розбирали багато реальних ситуацій із зони воєнних дій (не лише з України, а й інших держав).

Окрім цього, досить серйозним було фізичне навантаження. Команди відпрацьовували різні сценарії , близькі до воєнних дій, обов’язковим був сценарій нічного бою.

У тренінгу взяли участь не лише волонтери, а й професійні медики, співробітники МНС, бійці з добровольчих батальйонів.

Після тренінгу всі учасники від «Фонду» – Павло Хазан, Олексій Ангурець, Віталій Карячка, Віктор Стешенко та Дмитро Ляшко успішно склали обов’язкові тести та отримали Сертифікат дією на 4 роки. Він дає право на участь в Міжнародних місіях, де необхідна відповідна допомога волонтерів.

«Ми постійно їздимо в АТО, нам просто був необхідний такий тренінг» – говорить волонтер «Фонду» Дмитро Ляшко.

«Такі тренінги надзвичайно корисні! Кожен може перевірити свою готовність до таких ситуацій не тільки фізичну, а і психологічну. Дуже добре поставлена тренером робота в команді, цього часто не вистачає навіть в повсякденному житті» – ділиться враженнями заступник Голови правління «Фонду» Олексій Ангурець .

109

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *