«Фонд оборони країни» відвідав представник American Ukrainian Medical Foundation доктор Борис Легета

DSC_0577

Під час візиту до Дніпропетровська директор суспільних комунікацій American Ukrainian Medical Foundation, доцент кафедри неврології медичного факультету університету Уейна доктор Борис Легета відвідав «Фонд оборони країни». Доктор Легета був дуже зацікавлений усіма напрямками діяльності благодійної організації, насамперед тією сферою, що стосується лікування поранених та тактичної медицини. «Як я сьогодні зрозумів, майже все, що повинна робити держава для лікування бійців, лежить на волонтерах – від доставки ліків та забезпечення бійців індивідуальними аптечками до оснащення лікарень», – зазначив пан Легета.
Розповідаючи про поточну ситуацію із побудовою системи оборони України, голова правління «Фонду оборони країни» Павло Хазан підкреслив, що сьогодні вітчизняні громадські організації фактично створюють модель функціонування держави та державного управління. «Подальша мета нашого волонтерського руху і діяльності «Фонду оборони країни» зокрема – це залучення громадських активістів до власних структур для здійснення системних змін в державі», – наголосив Павло Хазан.
У відповідь доктор Легета зізнався: «Побачене справді відкрило мені очі. Звичайно ж, у США чули про масовий волонтерський та громадській рух в Україні, але ми не можемо уявити увесь масштаб вашої діяльності. Як я сьогодні зрозумів, майже все, що повинна робити держава, зокрема для лікування бійців, лежить на волонтерах – від доставки ліків до оснащення лікарень. Держава навіть сама звертається до волонтерів по поміч. То для мене є дуже дивним». Представник американсько-української медичної фундації виразив сподівання, що згодом все систематизується і волонтери стануть дійсно волонтерами, тобто тими, хто надають додаткову допомогу у разі потреби, а не беруть на себе функції держави.
У Дніпропетровську доктор Борис Легета також представив перекладений українською підручник «Невідкладна військова хірургія», який допоможе його українським колегам отримати доступ до сучасних стандартів лікарняної медицини.

DSC_0566

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *