Сенатор США Джон Маккейн та посол США в Україні Джеффрі Пайєтт відвідали «Фонд оборони країни»

IMG_5614

19 червня «Фонд оборони країні» приймав офіційну делегацію, до складу якої входили сенатор США Джон Маккейн та посол США в Україні Джеффрі Пайєтт. Метою візиту було детальне знайомство з напрямками роботи «Фонду оборони країни», про діяльність якого, за словами сенатора, він вже чув дуже багато.
Відповідаючи на запитання пана Маккейна стосовно настроїв в українському суспільстві і ставлення простих українців до війни в Донбасі, голова правління «Фонду оборони країни» Павло Хазан зазначив: «Незважаючи на дуже складну ситуацію, українські патріоти з надією і оптимізмом дивляться у майбутнє. Віри у перемогу в Україні демократичних цінностей нам, зокрема, дає потужна підтримка з боку американського уряду та громадян США». Зі свого боку, сенатор Маккейн висловив свою підтримку діяльності «Фонду оборони країни» та зазначив: «Сполучені Штати Америки й надалі будуть надавати допомогу українцям в їх прагненні до демократії і боротьбі проти зовнішнього ворога».
Павло Хазан також розповів поважним гостям про наймасштабніші проекти, реалізовані благодійною організацією за рік свого існування, зокрема, про налагодження системи зв’язку та передачі даних у зоні АТО, обладнання командного центру оперативного командування «Схід», розробку мобільної казарми тощо. Окремо під час розмови торкнулися теми медичного забезпечення української армії. Пан Маккейн задав багато питань про основні потреби військових лікарів, характер поранень, з якими вони найчастіше стикаються на передовій, а також про рівень медичної допомоги пораненим у польових шпиталях та медичних закладах, що розташовані в тилу. Американський сенатор схвалив такий напрямок діяльності «Фонду оборони країни» як проведення тренінгів з тактичної медицини та забезпечення бійців індивідуальними аптечками, укомплектованими за сучасними військовими стандартами. Пан Маккейн також поцікавився ходом боротьби з корупцією в нашій державі, зокрема, чи відчувають вже її результати пересічні громадяни, і підкреслив значення волонтерської роботи у побудові обороноздатності і державності України.IMG_5601IMG_5595

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *