Павло Хазан звернувся до Урядів та Парламентів демократичних країн по допомогу

“Я – Павло Хазан, Голова правління «Фонду оборони країни” та командир окремого підрозділу спецзв’язку, що входить до сил та засобів, які беруть участь в антитерористичній операції в рамках цивільно-військового співробітництва ЗСУ.

“Фонд оборони країни” був створений  на початку війни і завдяки благодійникам  зміг зупинити ворога, зміг забезпечити підрозділи добровольців та ЗСУ усім, що було необхідно для боротьби з агресором.

Ми допомагали і допомагаємо шпиталям, ми розгортали і розгортаємо криптований зв’язок в зоні АТО, ми організували “Місце для відпочинку бійців” на Дніпропетровському вокзалі, ми забезпечуємо військові підрозділи аптечками та проводимо тренінги з тактичної медицини. Ми не просто допомагаємо армії, ми дуже серйозно залучені до сприяння обороноздатності нашої держави.

31 жовтня відбулись жахливі події, в домівки волонтерів, у “Фонд оборони країни” увірвались озброєні спецназівці, які ламали двері, які лякали людей, поводились зухвало і цинічно. Були проведені принизливі обшуки в квартирі моєї сестри та волонтера “Фонду” Наталі Хазан, відомого волонтера Ірини Кашлевської, мого заступника Олексія Ангурця, члена наглядової ради Геннадія Корбана та в моїй квартирі.

Це були навіть не обшуки, а зухвалі вторгнення. У мене забрали всю домашню оргтехніку, мої речі, речі членів моєї родини та гроші, які моя родина збирала на операцію по відновленню мого зору. Я втрачаю зір внаслідок травми,яку отримав на Майдані від дії сльозогінного газу.

Мені хочеться запитати: за що я боровся на тому Майдані? За які європейські та гуманістичні цінності ми стояли там, за що загинули наші бійці, за що постраждали тисячі наших активістів? Влада Януковича боролась проти активних громадян, проти громадських діячів. А з ким веде боротьбу сьогоднішня влада? З волонтерами, з добровольчими батальйонами, з бійцями, які захищають країну?

Я звертаюсь до представників Урядів та Парламентів демократичних країн: зверніть увагу на події в Україні. Невже це та демократія, яку ми хочемо збудувати в Європі? Чи відповідають події в Україні тим правовим нормам, які є в Європі та США?

Я звертаюсь до вас з проханням допомогти громадянському суспільству, допомогти волонтерам, тим людям, завдяки яким ворог не захопив територію України і не пішов далі на Західну Європу.

Я дуже прошу допомогти нам” – підкреслює волонтер, громадський діяч, експерт з питань національної безпеки та державного будівництва Павло Хазан у своєму зверненні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *