Павло Хазан: «Або влада почне дослухатися до суспільства, або отримає справжню опозицію у вигляді власного народу»

Влада має зрозуміти, що на обмеження прав і свобод українці не підуть ніколи. І або політики почнуть діяти в інтересах народу або отримають нову зміну влади. Про це заявив експерт з питань державного будівництва і національної безпеки Павло Хазан, під час свого телеефіру.

777

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Не можна переламати громадянське суспільство через коліно, керівникам країни нарешті треба це зрозуміти. Від початку війни суспільство змінилось – тепер люди не дадуть просто щось змінювати в державі без їх участі. Сьогодні наш народ вникає в події, вивчає Законопроекти, активно бере участь в різних Програмах. Тому, будь-які зміни треба впроваджувати виключно за згодою народу», – наголосив Павло Хазан.

«Криваві події біля Верховної Ради зокрема повна безвідповідальність тих, хто вивів людей на пікет. Організатори масових заходів завжди мають відповідати за безпеку учасників будь-яких акцій. Добре видно, що весь цей жах – організований теракт, адже Росія сьогодні намагається знищити Україну в будь-який спосіб, тому відбуваються такі трагічні події, як от в центрі Києва, – наголошує експерт.

«Сьогоднішній метод внесення змін до Конституції – такий самий, як за часів Януковича. Влада не хоче робити все прозоро – залучати спеціалістів, вчених, експертів і громадськість. Не слід забувати, що така боротьба з тиранією – породжує тиранію. Можливо, зараз, під час війни (яку влада і досі називає АТО) взагалі не треба було чіпати Конституцію. Всі добре розуміють, що справа більше не в тексті головного Закону, а в його виконанні чи не виконанні. Це вже стало якоюсь поганою традицією – кожен Президент переписує Конституцію на свій лад.

«На жаль ми і досі маємо 2 країни, 2 різні світи. Одна країна – воює, захищає свою землю, а інша – сидить в ресторації та у Верховній Раді. Треба весь час пам’ятати, що йде війна. Депутатам було б корисно їздити на передову, аби на власні очі бачити реальні події. Можливо тоді їх рішення були б іншими. Бо децентралізація – в інтерпретації влади сьогодні – це навпаки, повна централізація, навіть узурпація влади » – констатує Павло Хазан.

Я вважаю, що насправді ми маємо досить хорошу Конституцію, але замість того аби її виконувати – кожна нова влада її переписує. Суспільство не буде більше такого дозволяти, народ вимагатиме імплементації законів”- підбив підсумок експерт з питань державного будівництва і національної безпеки Павло Хазан.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *