Представники України взяли участь у Конференції «Trolls of the 21st century: Kremlin inside the Western media»

9 грудня у Європейському парламенті відбулася Конференція «Trolls of the 21st century: Kremlin inside the Western media». У Конференції взяли участь члени Європейського парламенту, громадські діячі та експерти з Європи. Основною темою конференції був вплив кремлівської пропаганди на громадську думку в Європі.

Європарламентарів турбує той факт, що російська тоталітарна система веде серйозну пропаганду, наповнює медійний ефір величезною кількістю фейкової інформації і брехні.

З України у Конференції взяли участь: в якості доповідача – директор Школи журналістики Києво-Могилянської академії і співавтор сайту «СтопФейк» Євген Федченко, і експерт з питань інформаційної безпеки Павло Хазан.

IMG_0323-700x525

«В Україні відкрито і безперешкодно працюють російські і сепаратистські радіо- і телеканали. Причому на територіях, близьких до зони розмежування, часто українські громадяни можуть бачити і чути у гарній якості десятки таких каналів і радіо, в той час як рівень і якість сигналу українських телеканалів і радіостанцій значно гірша. Крім того, на деяких українських територіях працюють ретранслятори антиукраїнських ЗМІ в УКХ (ФМ)», – заявив під час свого виступу на Конференції експерт з питань інформбезпеки  Павло Хазан.

123-2-700x554

Ребекка Хармс, співголова фракції Зелених у Європарламенті, підбиваючи підсумки конференції зазначила, що боротьба з російською пропагандою насамперед передбачає розвиток незалежних мас-медіа, які б давали системну та об’єктивну інформацію. На її думку, українські ЗМІ все ще залежні від своїх власників.

Ребекка Хармс підтримує Україну в боротьбі за демократію. Вона допомагала українцям під час Майдану. Відомий європейський політик Ребекка Хармс збирає документи і матеріали про порушення прав людини, переслідування громадських діячів і свавілля силових структур в Україні.

FullSizeRender-700x555

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *