Круглий стіл “Залучення громадськості міста до енергозбереження”

Сьогодні у приміщенні Дніпропетровської обласної ради відбувся круглий стіл “Залучення громадськості міста до енергозбереження”. До участі були запрошені представники місцевої влади, науковці, громадські організації та компанії, що працюють у сфері енергоефективності. img_9920

Павло Хазан, депутат Дніпропетровської обласної ради, член депутатської комісії з питань екології та енергозбереження у своєму виступі наголосив на необхідності системного підходу до вирішення проблем енергозбереження та енергоефективності у громадах. Він повідомив, що наступного року планується розробка комплексної обласної прогами з енергозбереження та розвитку відновлюваних джерел енергії, яка систематизує процедуру реалізації конкретних проектів з енергозбереження в області. 

img_9910

Олексій Ангурець, голова громадської екологічної ради при Дніпропетровській облдержадміністрації зауважив, що однією з проблем в Україні є слабка взаємодія між місцевою владою та громадськістю. Це спричинено з одного боку низьким рівнем розвитку громадських організацій, з іншого – відсутністю розуміння необхідності та важливості громадського сектору зі сторони влади. Гарним прикладом такої взаємодії в Дніпропетровській області є громадська екологічна рада при Дніпропетровській облдержадміністрації. Олексій Ангурець також підкреслив, що на його думку, громадські ради повинні створюватись за тематичним принципом. Це об’єднає людей за спільними інтересами і допоможе підтримувати предметну та ефективну дискусію.

img_9944

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *