Запит до Дніпропетровської обласної ради

18 лютого 2013 року Дніпропетровська обласна екологічна асоціація «Зелений Світ» надіслала Голові Дніпропетровської обласної ради Удоду Євгену Григоровичу листа з наступним запитом: 

Голові Дніпропетровської обласної ради

Удоду Є.Г.

Шановний Євгене Григоровичу!

17 серпня 2012 року Дніпропетровська обласна рада прийняла рішення №323-14/VI “Про погодження надання ДП НАК „Надра України” „Український геологічний науково-виробничий центр” спеціального дозволу на користування надрами”. Згідно цього документу погоджено надання дочірньому підприємству Національної акціонерної компанії „Надра України” „Український геологічний науково-виробничий центр” спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки, з подальшим видобуванням нафти і газу на Шандрівсько-Єкатеринівській площі, розташованій на території Новомосковського та Юр’ївського районів Дніпропетровської області.

В зв’язку із широкою громадською дискусією щодо перспектив видобутку сланцевого газу в Україні, та можливих значних екологічних ризиків пов’язаних із технологією гідророзриву просимо дати роз’яснення що до зазначеного рішення Дніпропетровської обласної ради.

Виходячи із задекларованих державними посадовцями намірів розвивати видобуток сланцевого газу в Україні ми розуміємо що в рішенні №323-14/VI йдеться мова саме про вивчення та дослідно-промислову розробку сланцевих газів. Нашу думку також підтверджує лист № 1382 від 31.07.2012 року від ДП „Український геологічний науково-виробничий центр” “Укрнаукагеоцентр” на моє ім’я в якому мова йде про заплановані “геологорозвідувальні роботи щодо пошуків родовищ сланцевих газів” на території Дніпропетровської області. Проте начальник державного управління охорони навколишнього природного середовища України в Дніпропетровській області Оксамитний О.Ф. під час спілкування відкидав зв’язок рішення №323-14/VI Дніпропетровської обласної ради з видобутком сланцевого газу.

В зв’язку з вище викладеним прошу дати роз’яснення чи передбачає “погодження надання ДП НАК „Надра України” „Український геологічний науково-виробничий центр” спеціального дозволу на користування надрами” розвідку та видобуток сланцевого газу на території Дніпропетровської області.

З повагою,

Виконавчий директор

О.В. Ангурець

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *